Przepyszne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    1\\2 kg
  • jajko

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do mielonego prymat

  • sos pomidorowy kucharek

  • woda

    300 ml
  • cebula

  • bułka czerstwa

  • bulion

    1 kostka
  • kapusta biała

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy jajko , bułkę czerstwą odciśniętą , przyprawy wszystkie , i kapustę poszatkowana , dobrze sparzoną , oraz cebulę . Wszystko wyrabiamy ręką , formujemy kotleciki i smażymy . W miedzy czasie wstawiamy w niewielkim garnku wodę wrzucamy kostkę warzywna albo drobiową i po usmażeniu tych kotletów wrzucamy do garnka i kotlety mają się gotować co najmniej godzinę aby kapusta była w środku miękka . Wody nie dolewamy jak będzie ubywać , to wlewamy sos gotowy , który przyrządziliśmy tak jak jest opisane na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 13.09.2013 07:58
bardzo smaczne
babcia 12.05.2012 09:26
pyszne też robię
babcia 12.05.2012 09:26
pyszne też robię
[email protected] 12.01.2012 08:45
extra
ElizaT 18.03.2011 09:48
w sam raz na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat