Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec pod kokosową pierzynką
Do ubitych białek, dodać wiórki dokładnie wymieszać, wyłożyć do formy o wymiarach 25 x 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Wiśnie zasypać 1/2 szklanki cukru, rozmrozić.
Z rozmrożonych wiśni odlać sok( soku ma być dwie szklanki)jeśli będzie mniej należy dodać wody.
Do proszku budyniowego dodać łyżkę mąki i łyżkę cukru, wymieszać w 1/2 szklance soku.
Ugotować budyń na reszcie soku, przestudzić.
Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu, nadal ucierać, aż powstanie gładki krem.
Przełożyć biszkopt do formy biszkopt, wyłożyć krem, rozłożyć dokładnie odcedzone z soku wiśnie, przykryć bezą, odstawić w chłodne miejsce.
SMACZNEGO!!!!!