przekładaniec makaronowo-twarogowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron nitki

    1/2 kg
  • twaróg

    75 dkg
  • śmietana

    2 szklanki
  • masło

    4 łyżki
  • rodzynki

    5 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • jajka

    6 szt
  • cukier waniliowy

    małe opakowanie
  • tłuszcz

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy na pół twardo.Twaróg ucieramy z żółtkami,cukrem waniliowym i śmietaną i mieszamy z makaronem roztopionym na patelni masłem(3 ŁYŻKI i rodzynkami.Z białek z dodatkiem cukru ubijamy sztywną pianę i powoli łączymy ją makaronem.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą i wkładamy przygotowany makaron a wierzch posypujemy pozostałym masłem pokrojonym na kawałeczki.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 45 minut.Podajemy na zimno z musem owocowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 24.11.2011 00:11
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat