Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto czekoladowe
-
cukru pudru
12 dag -
gorzkiej czekolady.
10 dag -
mąki pszennej
8 dag -
mąki ziemniaczanej
5 dag -
śmietany 30%
50 ml -
masła
łyżka -
proszku do pieczenia
łyżeczka -
jajek
5 -
cukru pudru
8 dag -
mleko
50 ml -
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżki -
polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady.
10 dag -
cukru pudru
5 dag -
śmietany 30%
200 ml -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
masa
kokosowa -
mleczko kokosowe
400 ml
Przepis i sposób przygotowania Przekładaniec czekoladowo-kokosowy
Masa kokosowa: żelatynę namoczyć w gorącym mleku i odstawić, aby napęczniała. Lekko ubić mleczko kokosowe z cukrem pudrem, a następnie dodać żelatynę. Połączyć składniki. Tak przygotowaną masą przełożyć ciasto czekoladowe.
Polewa czekoladowa: w rondelku umieścić wszystkie składniki polewy. Podgrzewać do czasu, aż się połączą. Lekko przestudzić i rozsmarować po wierzchu i bokach ciasta.
Komentarze (22)
Załaduj więcej komentarzy (12)