Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przekładaniec

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
cukier
1 szkl
mąka
1 szkl
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
kakao
3 łyżeczki
czekolada gorzka
100 g
masa krówkowa
400 g
krem do karpatki
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

Biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie łączymy składniki ze sobą.
Dodajemy kakao, mieszamy.
Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 30 minut w temp. 170-180*C. Po upieczeniu i przestudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części.
Następnie przygotowujemy krem waniliowy wg przepisu na opakowaniu.
Masę krówkową podgrzewamy kilka minut w gorącej wodzie.
Przełożenie ciasta: biszkopt-krem waniliowy-masa krówkowa-krem waniliowy-biszkopt-cienka warstwa kremu waniliowego-wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 25.05.2011 21:16
pychotaaa
Haneczka1 08.03.2011 15:25
pysznie wyglada :)
Dorota59 05.03.2011 16:03
oj teraz to bym sobie to ciacho zjadła
Robert10 05.03.2011 15:58
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak