Przepis i sposób przygotowania na: Przekładane ciasto kawowo-kokosowe (owsiano-kukurydziane)
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 65 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na 2 placki.
Masa 1:
Puszkę z mlekiem kokosowym nie wstrząsamy, wybieramy z niej tylko gęste mleko. Pozostałym płynem nasączamy placki ciasta.
Gęstą masę kokosową ubijamy mikserem, tak jakbyśmy ubijali bitą śmietanę. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe.
Masa 2:
Wszystkie składniki miksujemy do momentu utrzymania puszystej masy.
Składamy ciasto.Na pierwszy placek wykładamy masę 1. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy masą 2. Na końcu posypujemy wiórkami kokosowymi.
Uwaga: jeśli wolisz bardziej kokosowe ciasto, warto podwoić składniki na masę 1.