Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZEKŁADANE BISZKOPCIKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 100 g
cukier 3 łyżki
masło 250 g
cukier puder 75 g
czekolada 60 g
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PRZEKŁADANE BISZKOPCIKI

Żółtka utrzeć z cukrem,dodać ubitą pianę.Delikatnie wymieszać z mąką.Blachę wyłożyć pergaminem posypać cukrem pudrem łyżką nakładać małe ciasteczka.Piec 10 minut w 180 stopniach.Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Wymieszać z roztopioną na parze czekoladą.Wystudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem i masą czekoladową.Biszkopty przełożyć kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.11.2012 20:21
pyszniutkie
jasiek 13.11.2012 17:10
ale pycha
treonina 13.11.2012 17:03
w sam raz do kawy!
Cukiereczek13 13.11.2012 16:01
piekne ;) zjadłabym takiego biszkopcika ;)
gosia561 13.11.2012 15:54
smakowite
Poison1988 13.11.2012 15:36
ale widoczek, mniam, mniam!
sara1 13.11.2012 15:30
śliczne i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak