Przekąski na imprezę

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Przekąski na imprezę - kilka super przekąsek, które sprawdzą się na domówce. Tartinki, kanapeczki, kruche babeczki - szybko, prosto i pysznie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kanapeczki koktajlowe

  • bagietka

    1 sztuka
  • serek kremowy

    100 gramów
  • salami

    200 gramów
  • ogóreczki z chili Smak

    1 słoik
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka

Pasta z sera camembert na grzankach

  • ser camembert

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • pieczarki marynowane

    12 sztuk
  • pumpernikiel

    kilka kromek
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku

Tartinki z wędzonym serem

  • pieczywo wieloziarniste

    8 kromek
  • masło

    2 łyżki
  • ser wędzony

    150 gramów
  • cebulka złota Smak

    1 słoik
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do posypania

Babeczki z pastą serową

  • babeczki kruche

    8 sztuk
  • pieczarki marynowane

    8 sztuk
  • żółty ser

    100 gramów
  • majonez

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • orzechy włoskie mielone

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kanapeczki koktajlowe

Bagietkę pokroić na kromki, opiec w tosterze i posmarować serem. Na wykałaczki nadziać kawałek ogóreczka zawiniętego w salami. Tak przygotowany „żagielek” wbić w bagietkę i oprószyć słodką czerwoną papryką.    

Pasta z sera camembert na grzankach

Camembert posiekać, wymieszać z posiekaną cebulą i szczypiorkiem, doprawić do smaku. Tak przygotowaną pastę ułożyć na pumperniklu i udekorować marynowanymi pieczarkami.

Tartinki z wędzonym serem

Pieczywo posmarować masłem i wykroić małe kółka. Na tartinkach ułożyć plasterki wędzonego sera, udekorować cebulką złotą i pokrojoną w paseczki czerwoną papryką. Posypać mielonym kolorowym pieprzem.

Babeczki z pastą serową

Użyć gotowych korpusów kruchych babeczek. Ser żółty zetrzeć na tarce. Natkę i czosnek posiekać. Wszystkie składniki pasty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pastę ułożyć w babeczkach, udekorować pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat