Przepis i sposób przygotowania na: Przekąski na imprezę
Przekąski na imprezę to zestaw kilku krótkich przepisów na smaczne co nieco. Masz tu kanapeczki koktajlowe, przepis na pastę z sera camembert, tartinki z wędzonym serem i babeczki z pastą serową. Do przekąsek na imprezę sprawdzą się takie dodatki jak: marynowane pieczarki, cebulka marynowana, mini ogóreczki konserwowe czy oliwki.
Kanapeczki koktajlowe
Bagietkę pokroić na kromki, opiec w tosterze i posmarować serem. Na wykałaczki nadziać kawałek ogóreczka zawiniętego w salami. Tak przygotowany „żagielek” wbić w bagietkę i oprószyć słodką czerwoną papryką.
Pasta z sera camembert na grzankach
Camembert posiekać, wymieszać z posiekaną cebulą i szczypiorkiem, doprawić do smaku. Tak przygotowaną pastę ułożyć na pumperniklu i udekorować marynowanymi pieczarkami.
Tartinki z wędzonym serem
Pieczywo posmarować masłem i wykroić małe kółka. Na tartinkach ułożyć plasterki wędzonego sera, udekorować cebulką złotą i pokrojoną w paseczki czerwoną papryką. Posypać mielonym kolorowym pieprzem.
Babeczki z pastą serową
Użyć gotowych korpusów kruchych babeczek. Ser żółty zetrzeć na tarce. Natkę i czosnek posiekać. Wszystkie składniki pasty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pastę ułożyć w babeczkach, udekorować pieczarkami.