Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szpinak mrożony 450 g,
pieczarki 300 g,
serek topiony 100 g,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
masło klarowane 4 łyżki,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 2 - 3 ząbki,

dodatkowo;

placki do tortilli 2 placki,

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska ze szpinakiem i pieczarkami

Na patelni rozgrzać masło , dodać rozmrożony szpinaki.
Smażyć do wyparowania wody, dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ,sól, pieprz do smaku.
Ostudzić.
Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry , podsmażyć na gorącym maśle dodając do smaku soli , gdy pieczarki będą miekkie dodać pokrojoną cebule i razem jeszcze smażyć kilka minut.
Również ostudzić.
Placki tortilli posmarować serkiem topionym,rozłożyć usmażony szpinak na szpinak usmażone pieczarki.
Ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.05.2017 22:22
Dziękuję za miłe komentarze.;)
Edita 11.05.2017 16:01
smaczne
Edith85 10.05.2017 18:22
Smakowite
gusia1000 06.05.2017 21:17
Świetna przekąska.
Janina 06.05.2017 20:39
Świetny pomysł;))
Bożena Matuszczyk 06.05.2017 15:57
Miło mi , Dziękuję. mirosława 4 masz racje nie tylko na kolacje i powiem tak z paczki placków tortilli zrobiłam 4 różne nadzienia jeszcze jedno mam do wstawienia i wydaje mi sie najsmakowitsze, jak dla mnie ;)
ilka01 06.05.2017 15:40
pyszności ,,,,,:)
AZgotuj 06.05.2017 15:21
smaczne i pełne koloru:)
Bernadeta1 06.05.2017 12:03
moje smaki, pyszna przekąska
gosia56 06.05.2017 10:05
pyszne danie ;)
mirosława4 06.05.2017 08:27
pomysłowe danie nie tylko na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak