Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z suszonych owoców na upalne dni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone morele 15 dag
suszone śliwki bez pestek 10 dag
rodzynki 3 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
orzechy pistacjowe 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
listki mięty do dekoracji
żurawina
kostki lodu 1 szklanka
jabłka suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z suszonych owoców na upalne dni

Morele,śliwki, jabłka, rodzynki, żurawinę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 3 godz. Następnie osączamy, większe owoce kroimy i wszystkie przekłądamy do salaterki. Dodajemy płatki migdałowe i orzechy pistacjowe oraz cukier. Doprawiamy sokiem z cytryny, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godz. Tuż przed podaniem owoce mieszamy z kostkami lodu i dekorujemy listkami mięty. Zamiast lodu możemy dodać mocno schłodzoną galaretkę pokrojoną w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.11.2013 07:59
fajny deser
adelajda 16.09.2013 21:13
lubię wszystkie składniki tej przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak