Przekąska z rostbefu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rostbef wołowy

    1 kg
  • twaróg

    1/2 kg
  • śmietana

    1 szklanka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

  • olej

  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rostbef myjemy,suszymy,nacieramy solą i pieprzem.Zalewamy czerwonym winem i odstawiamy na dwie godziny.Następnie obsmażamy na gorącym oleju z każdej strony.Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach około 25 minut.Po upieczeniu studzimy i kroimy w cienkie plastry.Twaróg ucieramy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem.Plastry mięsa smarujemy twarożkiem,zwijamy w ruloniki,posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy z pieczywem.Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 16.01.2014 10:33
wspaniała w smaku
irenka 14.03.2012 20:14
fajna
rutynka 25.11.2011 09:32
doskonała:)
Wacław 12.11.2011 17:35
pyszne !
Justyna Jussstiii 06.06.2011 08:07
pycha
Ania67 12.05.2011 20:52
Ekstra
ronald88 05.05.2011 13:21
smaczne
joanna77 18.04.2011 22:03
fajny przepis
Natalia/tubisiek 18.04.2011 15:50
super
Krystyna32 18.04.2011 06:55
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat