Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
białko 1 szt.
boczek wędzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Mrożone ciasto francuskie wyjąć z lodówki i zostawić na kilka minut by zmiękło. Ciasto francuskie rozwinąć a następnie podzielić na pół.
Na każdym płacie ciasta położyć plasterek wędzonego boczku.
Krok 1 - Przekąska z ciasta francuskiego foto
2
Ciasto z boczkiem zwinąć w roladę dłuższym bokiem.
Krok 2 - Przekąska z ciasta francuskiego foto
3
Tak zwinięte ciasto pokroić w paski grubości około 1 cm.
Krok 3 - Przekąska z ciasta francuskiego foto
4
Krążki ułożyć na blaszce i piec około 15 min w lekko nagrzanym do 180 C piekarniku - na złotawy kolor.
Krok 4 - Przekąska z ciasta francuskiego foto
5
Ciasteczka można jeść z dipem.
Krok 5 - Przekąska z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.03.2013 07:22
super pomysł :)
10.03.2013 11:49
uwielbiam p[rzekaski z ciasta francuskiego
Angelika10 09.03.2013 23:02
pyszna przekąska
marzencia2007 07.03.2013 17:53
uwielbiam :)
M. Monroe 11.02.2013 22:14
smacznie ')
Karolcia12 03.02.2013 22:19
bardzo pomysłowo i zaskakująco
PaniMISIOWA 13.01.2013 14:07
smaczne i pomysłowe
Poison1988 13.01.2013 13:49
fajne na przystawkę :)
Ola1984 13.01.2013 13:41
Prosto i smacznie! Lubię to!
mikrusiak 13.01.2013 12:39
hm... fajne...:)
Gracer 13.01.2013 12:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak