Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska tuńczykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
ryż do smaku
papryka żółta 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
kukurydza w puszce 1
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
szczypiorek do ozdoby
majonez do smaku
ogórki 6 w musztardzie
rzodkiewka 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
wafelki kilka szt. zbożowo-ryżowe

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska tuńczykowa

Na początku płuczemy ryż, gotujemy z odrobiną oliwy, po ugotowaniu również płuczemy zimną wodą. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ogórki konserwowe najlepszą są takie domowe w musztardzie, ale mogą być też takie w curry. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę łącząc z ryżem i tuńczykiem. Całość doprawiamy wedle smaku odpowiednią ilością majonezu, soli i pieprzów. Podajemy na wafelkach zbożowo-ryżowych (lub ryżowych) i ustrajamy szczypiorkiem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.06.2013 17:31
bardzo smaczna
gacopierz23 30.05.2013 13:47
lubię takie sałatki
Mniam 29.05.2013 07:31
Pyszności.
migotka28 28.05.2013 23:05
pyszna ta przekaska
gosia561 28.05.2013 19:08
doskonała przekąska
Megg 28.05.2013 18:59
pyszności!!!
Konczi 28.05.2013 18:31
ja także przepadam za takimi :)
Aleksandra/Olcia 28.05.2013 17:58
lubie takie przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak