Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska na cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
salami 8 plastrów
brokuł 1 szt mały
papryka czerwona 1 szt duża
żółty ser starty 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska na cieście francuskim

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C.Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min i odsączamy. Paprykę oczyszczamy z nasion i gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i dzielimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku układamy: plaster kiełbasy salami, pokrojoną paprykę, różyczki brokuła i posypujemy startym żółtym serem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia /lub papierem po cieście francuskim/ , układamy przygotowane kwadraty ciasta z nadzieniem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 20 min. - aż ser się stopi a ciasto francuskie zrumieni. Możemy podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.01.2017 17:58
na pewno pyszne
Margo1 23.12.2016 07:34
Przepis fantastyczny , lubię takie przekąski
jagoda5913 16.10.2016 14:40
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak