Przecier pomidorowy z bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 kg
  • oliwa

  • czosnek

    2 z?bki
  • cebula

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

    2 ?y?ki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek i cebul? pokroi? w kosteczk? i zeszkli? na oliwie.
Pomidory umy? i pokroi? na kawa?ki. Wrzuci? razem z cebul? i czosnkiem do garnka i dusi? pod przykryciem a? do momentu kiedy b?d? mi?kkie.

Przecedzi? przez sito, doprawi? sol? i pieprzem, doda? bazyli? i gotowa? na ma?ym ogniu bez przykrycia (?eby wyparowa? nadmiar wody).

Prze?o?y? do ma?ych s?oiczków i pasteryzowa? oko?o 20, 30 minut.

Najlepsze do zupy pomidorowej i sosu pomidorowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 30.09.2013 21:59
pycha,taki domowy najlepszy
pestka 08.06.2013 09:23
własny przecier pomidorowy jest najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat