PRZECIER POMIDOROWY DOMOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, przekroić na ćwiartki, wyjąć gniazda, wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu, do czasu aż się rozgotują, co jakiś czas mieszać. Masę przetrzeć przez sitko, nasiona i skórkę wyrzucić, masę pomidorową doprawić solą, pieprzem ziołowym oraz zwykłym, przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć, pasteryzować ok. 15 min. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 10.02.2013 12:17
samo zdrowie :)
Betka 23.12.2012 08:34
fajny pomysł;)
Margo1 27.01.2011 10:13
najlepszy jest taki
traktorek 25.01.2011 16:10
domowy najlepszy bo wiem co jem
MAR3STA 25.01.2011 11:10
najlepszy domowy;)
Anita21 23.01.2011 11:15
super :)
Monika193 21.01.2011 16:50
taki przecier to samo zdrowie, naprawdę nie ma co go nawet porównywać z takim ze sklepu
pacpaw 21.01.2011 09:14
piękna czerwień

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat