PRZECIER POMIDOROWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    5 KG
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory rozkrajać i ugotować we własnym sosie z dodatkiem soli i cukru. Przetrzeć przez sito. Przecier ogrzać do wrzenia i gorący wlać do słoi. Otwarte naczynia wstawić do kąpieli wodnej i ogrzewać w temp. 85 st. po czym nałożyć nakrętki. Pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 14.12.2011 17:39
smaczny i zdrowy
SyMiki 07.09.2011 19:42
najlepszy domowy
rakow2 08.05.2011 16:18
no i fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat