Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 kg
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory należy sparzyć, zdjąć skórki, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki. Zagotować pomidory pod przykryciem przez ok 20 minut mieszając co jakiś czas. Następnie przetrzeć pomidory przez sito, dodać sól i cukier. Ponownie zagotować. Aby uzyskać większą gęstość przecieru należny odparować nadmiar wody. Gorący przecier przelać do wyparzonych słoików, pasteryzować ok 10 minut. Pozostawić do góry dnem, aż przestygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 13.10.2013 16:00
na zimę się przyda
aisza1 07.10.2013 11:15
taki domowy jest dobry
sasanka 06.10.2013 22:24
bardzo lubię taki domowy przecież bo przyprawiony "po naszemu" stanowi fajną podstawę sosów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak