Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
sól 1/2 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Kroki postępowania

1
Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i miksujemy.
Krok 1 - Przecier pomidorowy foto
2
Następnie miksujemy blenderem, można przepuścić także przez maszynkę do mięsa lub przetrzeć przez sito. Dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
Krok 2 - Przecier pomidorowy foto
3
Gorący przecier przelewamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy około 15 minut.
Krok 3 - Przecier pomidorowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 31.08.2013 22:17
domowy jest najlepszy
Cranberry 31.08.2013 16:18
też dziś robię :) tylko nie daję kwasku :)
malaczarna23 31.08.2013 16:06
lubię taki domowy przecier
Czarnula87 31.08.2013 15:33
doskonały przecier :) uwielbiam do zupki
Ola1984 31.08.2013 15:27
Wczoraj zrobiłam dużo słoików przecieru według przepisu mojej mamy. Taki przecier jest nieporównywanie lepszy od tego kupnego.
bogusia19 31.08.2013 13:58
domowy smakuje najlepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak