Przecier ogórkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • sól

    2 łyżeczki
  • ząbek czosnku

  • koper świeży

  • Gorczyca biała cała Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Umyte ogórki ścieramy na tarce razem ze skórką. Solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek i zostawiamy pod przykryciem na noc.

2. Następnego dnia przekładamy je do małych słoiczków. Mocno dociskamy łyżeczką aby na powierzchni pojawił się sok.

3. Dodajemy ziarna gorczycy. Dobrze zakręcamy i odstawiamy. Tego przecieru nie pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sammakko 17.08.2016 23:48
Dziękuję :) To stary przepis mojej mamy, od lat robi taki przecier.
benka 07.08.2016 19:17
Robię podobny, do ogórkowej w zimie jak znalazł :)
dodi 07.08.2016 13:42
robię inaczej ale tak też muszę zrobić
Motorek 07.08.2016 13:38
najlepszy domowy
jagoda5913 07.08.2016 13:16
takich jeszcze nie robiłam
Ewelina1991 07.08.2016 09:54
fajny pomysł na ogórki
Maridka19 07.08.2016 09:38
Ciekawy przepis :)
Ola1984 07.08.2016 09:04
Idealny na zimę :) Na pewno taka ogórkowa będzie pyszna.
Mniam 07.08.2016 08:12
Do ogórkowej jak znalazł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat