Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prówkowe serce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieńka parówka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
siekany koperek 1 łyżeczka
czarne oliwki 2 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Prówkowe serce

Parówkę obrać z osłoni , przekroić wzdłuż lecz nie do końca . Wywinąć parówkę tak by utworzyło się serce , spiąć wykałaczką.Serce z parówki położyć na rozgrzanym oleju. Jajka wbić do miseczki , dodać mąkę , pokrojone w plasterki oliwki oraz siekany koperek . Roztrzepać widelcem , doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Wlać masę jajeczną w serce parówkowe . Smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 27.02.2017 21:42
pyszności : )
olkaaa 12.06.2014 07:30
fajnie wygląda
Dariusz8 13.07.2013 19:47
Takie śniadanko super.
AnaSt 14.08.2012 18:46
Bardzo ciekawy pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak