Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalski kurczak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
marchew 2 szt
cebula biała 2 szt
seler naciowy gałązka
ząbki czosnku 2 szt
oliwki czarne 10 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat
kostka rosołowa 1 szt
woda 250 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalski kurczak

Kroki postępowania

1
Udka umyć i natrzeć przyprawą do mięsa.
Krok 1 - Prowansalski kurczak foto
2
Rozgrzać olej na patelni i usmażyć je na rumiano.
Krok 2 - Prowansalski kurczak foto
3
Marchewkę pokroić w pół plastry.
Krok 3 - Prowansalski kurczak foto
4
Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 4 - Prowansalski kurczak foto
5
Gałązkę selera drobno posiekać.
Krok 5 - Prowansalski kurczak foto
6
Oliwki pokroić w kółeczka.
Krok 6 - Prowansalski kurczak foto
7
Gdy mięso się podsmaży dodać wszystkie warzywa. Podlać 1 szklanką wody, dodać zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, kostkę rosołową, sól, pieprz. Przykryć i dusić do miękkości.
Krok 7 - Prowansalski kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.08.2014 09:53
świetne danie
mw926 19.08.2014 21:19
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak