Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska pizza z mozzarellą i pomidorami
Kroki postępowania
Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut.
woda ciepła |
300 ml
|
drożdże świeże |
25 g
|
mąka pszenna |
250 g
|
olej |
1 łyżka
|
sól |
1/2 łyżeczki
|
cukier |
1 łyżka
|
sos pomidorowy |
200 ml
|
ser mozarella |
400 g
|
Zioła prowansalskie suszone Prymat |
do smaku
|
pomidory |
6-7 szt - podłużne
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: