Przepis i sposób przygotowania na: Prosty chlebek piwny z rodzynkami
Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45-50 minut.
Po upieczeniu chlebek pozostawiamy ok. 10 minut w foremce, a następnie wyjmujemy.
mąka tortowa |
345 g
|
proszek do pieczenia |
1 1/2 łyżeczki
|
Soda oczyszczona Prymat |
1 łyżeczka
|
sól |
1 łyżeczka
|
rodzynki |
150 g
|
Cynamon mielony Prymat |
1 łyżeczka
|
piwo |
335 ml (np. lager)
|
miód płynny |
3 łyżki
|
masło |
1 łyżka
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: