Prosty blok czekoladowy

Prosty blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    2 łyżeczki
  • masło

    100 g
  • herbatniki

    150 g
  • czekolada gorzka

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokrusz na bardzo drobne kawałeczki. Czekolade rozpuść na parze. W garnku roztop masło z miodem. Do roztopionej czekolady dodaj płynne masło z miodem i herbatniki. Masę przełóż do foremki. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Można udekorować kandyzowanymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat