Proste żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    50 dag
  • keczup pikantny

  • musztarda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową. Gdy się zacznie gotować wrzucamy żeberka i gotujemy ok. 20 min. Żeberka wyjmujemy natomiast wywar może posłużyć nam do zupy. Mieszamy keczup z musztardą i smarujemy nim żeberka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15 min, do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 22.10.2012 12:17
super
Sroczka 08.02.2012 16:10
proste i smaczne
edyta44 22.09.2011 18:51
pycha
ewaa 21.08.2011 20:51
wyglądają apetycznie:)
bami 03.08.2011 12:43
Aż chce się wyciągnąć rękę i złapać takie żeberko :D
Koper 22.01.2011 17:03
Mój mąż byłby zachwycony :)
Grażyna13 18.01.2011 17:04
Smakowite !
anja3107 13.12.2010 14:34
faktycznie proste ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat