Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śmietana 30%
400 ml -
cukier
2-3 łyżki -
brzoskwinie w puszce
1 puszka
Sposób przygotowania
Dodać cukier i śmietankę. Zmiksować ponownie. Włożyć do lodówki. Najlepiej na całą noc, aby masa się dobrze schłodziła.
Następnie wlewać powoli do kręcącej maszyny przez odpowiedni otwór. Gdy masa jest już gęsta i puszysta można nałożyć do miseczek i zjeść. Jeśli jednak chcemy lody na patyku to należy je włożyć do pojemnika i zmrozić kilka godzin w zamrażarce. Wtedy możemy je nabrać łyżką do lodów, czy tak jak ja, łyżką do melona ;)
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)