Precelki z sezamem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    0,5 kg
  • masło

    15 dag
  • margaryna

    10 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • jaja

    1 szt
  • żółtka

    3 szt
  • sezam

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem i margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać do mąki, białka ubić na sztywną pianę, połączyć z mąką i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1h. Z ciasta formować wałki a następnie zwijać w kółka. Posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać sezamem. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 28.12.2013 10:23
Jakie urocze:)
Katarzyna59 18.03.2013 12:06
apetyczne ciasteczka
romanrafal 21.09.2012 14:18
pycha
ankaryba 08.04.2012 23:56
super
stokrotka 11.08.2011 21:46
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat