Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwki w sosie smietankowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

prawdziwki 800 g
cebula 1 sztuka
bulion 150 ml
masło 1 łyzka
śmietana 18 proc 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

dodatkowo

makaron świderki 200-300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki w sosie smietankowym

1.

Makaron ugotowac i odcedzić. Grzyby oczyścić i pokroić w kostke.Cebul e również pokroic .. Grzyby cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle. a nastepnie zalać bulionem. Całość dusić kilkanaście minut. Zagęścić mąką i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem.
Chwile dusić i i podawac z makaronem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 08.11.2015 19:18
Chętnie bym zjadła - przez tegoroczną suszę czuję ogromny niedosyt i głód grzybowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak