Praliny kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórka kokosowe

    20 dag
  • śmietana 30%

    100 ml
  • cukier puder

    80 g
  • masło

    80 g
  • czekolada mleczna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Praliny kokosowe foto
Przygotowujemy masło i śmietanę do podgrzania - nie gotujemy.
Krok 2 - Praliny kokosowe foto
Do miski wsypujemy wiórka i cukier, wlewamy masło ze śmietaną i mieszamy.
Krok 3 - Praliny kokosowe foto
Rozpuszczamy czekoladę.
Krok 4 - Praliny kokosowe foto
Z masy kokosowej formujemy małe kuleczki. Układamy je na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Takie kuli wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 5 - Praliny kokosowe foto
Rozpuszczoną czekoladę studzimy - nie może być gorąca.
Krok 6 - Praliny kokosowe foto
wyciągamy kulki z lodówki, po czym każdą zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie.
Krok 7 - Praliny kokosowe foto
Znowu wkładamy kulki do lodówki po to aby czekolada się zastygła. Smacznego są pyszne polecam :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 14.02.2014 11:29
smaczne pyszności :)
Maniek2 08.02.2014 15:25
świetne :)
Klausia 08.02.2014 12:28
ciekawe cukiereczki :)
jowant 29.01.2014 16:45
i po co kupować w sklepie :D
krystyna330 29.01.2014 15:30
pyszności mniam
Piotr-21 29.01.2014 14:44
jak rafaello :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat