Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pralinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolady śmietankowo-kawowa 150 g
czekolada mleczna 150 g
śmietana kremowa 30% 80 ml
whisky 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: pralinki

mleczna czekoladę topie w kąpieli wodnej, następnie cienko smaruję foremki wkładam je do lodówki na kilka minut, następnie smaruje po raz drugi i znów chłodzę. czekoladę kawowo-śmietankową topie w kąpieli. śmietanę kremówkę lekko podgrzewam, mieszam z czekoladą i whisky. następnie lekko ubijam. wstawiam do lodówki na ok 30 min. schłodzoną masą wypełniam foremki, następnie wierzch smaruję resztka mlecznej czekolady. wstawiam do lodówki. im dłużej się chłodzą tym gęstszy jest krem.

* akurat miałam taka czekoladę, ale równie dobrze może być biała , trzeba tylko dodać trochę kawy rozpuszczalnej.

z podanych składników zrobiłam 15 serduszek , bo taka miałam foremkę ale myślę ze powinno wyjść ok 25

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 25.10.2012 09:10
mmm swietne
czarnyaniol1990 25.10.2012 09:03
używasz jakis specjalnych foremek czy takich od lodu?
elficzna 24.10.2012 23:45
małe cudeńka! coś pysznego :)
Dorota_31_ 24.10.2012 22:29
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak