Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna zupa kalafiorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
wywar warzywny 1,5 litra
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa kalafiorowa

1. W garnku na dnie rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę i chwile przesmażamy, a następnie wlewamy wywar.
2. Kalafior myjemy, rozdzielamy na różyczki i wrzucamy do gotującego się wywaru. Tak samo postępujemy z marchewką i pietruszką, którą najpierw obieramy, myjemy i kroimy na plasterki.
3. Zupę gotujemy około 25 minut, następnie ściągamy z ognia i blenderujemy niezbyt dokładnie, aby pływały kawałki kalafiora.
4. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posypujemy koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.02.2015 10:49
bardzo apetyczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak