Pożywna sałatka z kaszy bulgur z makrelą w oleju i fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Taka sałatka jest idealną propozycją na sytą przekąskę, która może sprawdzić się również jako szybki obiad. Można ją spożywać na ciepło oraz po schłodzeniu.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • bulgur

    100 gramów
  • makrela

    2 puszki
  • fasolka konserwowa

    0.5 puszki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka

Dodatkowo:

  • sól

    0.25 łyżeczki
  • pieprz

    5 szczypt
  • olej

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę bulgur ugotować według przepisu z opakowania. Natomiast rybę należy odcedzić z oleju i rozdrobnić, fasolkę odlać z zalewy, a paprykę oraz cebulę pokroić w niewielką kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać z olejem. Sałatkę doprawić solą z pieprzem. Można ją spożywać na ciepło lub po schłodzeniu.

Diana Rusiłowicz
Makrela powinna być w oleju, ale można też użyć tuńczyka lub łososia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 22.06.2018 21:04
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat