Pożywna sałatka wiosenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • połówka brzoskwini z puszki

    4 sztuki
  • mrożona fasolka szparagowa

    20 dag
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • cebula

    1 cebula
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sałata

    kilka listków
  • oliwa

    1 łyżka
  • zalewa z brzoskwiń

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    - -
  • sól

    - -
  • imbir

    - -
  • Bazylia suszona Prymat

    - -
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • schab pieczony

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę gotować 10 min w niewielkiej ilości posolonego wrzątku. Jajka pokroić w plasterki, brzoskwinie w paseczki. Cebulę obrać i posiekać. Schab pokroić w kostkę lub paski. Kilka rzodkiewek odłożyć do przybrania, pozostałe pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Składniki sałatki ułożyć w salaterce, polać sosem i wymieszać.

Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku przyprawami Prymat i polać sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 21.05.2011 19:20
ciekawe
szajba2 15.02.2011 15:38
jadłem już bardziej pożywne potrawy
Teresa19 06.01.2011 21:27
chyba się skuszę
Babciagramolka 01.01.2011 17:01
Wszelkie sałatki to doskonały pomysł na przekaskę
Barbara55 14.10.2010 15:06
jak pożywna to może spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat