Powidło śliwkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    3 kg
  • cukier

    1 1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Powidło śliwkowe foto
Śliwki oczyszczamy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki.
Krok 2 - Powidło śliwkowe foto
Przekładamy do rondla i smażymy...
Krok 3 - Powidło śliwkowe foto
Smażmy przez 5-6 dni. W pierwszy dzień przez 2 godziny w następnie dni po 1 godzinie. Dodajemy cukier i smażymy.
Krok 4 - Powidło śliwkowe foto
Gorące powidło przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy. Odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat