Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidła sliwkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałe śliwki 5 kg
cukier 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: powidła sliwkowe

Kroki postępowania

1
śliwki umyj , osusz i wypestkuj
Krok 1 - powidła sliwkowe foto
2
do garnka z grubym dnem wsyp cukier i śliwki całość gotuj na wolnym ogniu od chwili zagotowania 45 minut od czasu do czasu mieszając, odstaw i na drugi dzień czynność tę powtórz
Krok 2 - powidła sliwkowe foto
3
na trzeci dzień praż 30 minut mieszając, gorące wkładaj w umyte i wyparzone słoiki, zakręć i odstaw na chwilę słoik do góry dnem, po chwili postaw słoik w pozycji normalnej, po ostudzeniu przenieś do spiżarni
Krok 3 - powidła sliwkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 09.01.2014 09:34
robie podobnie, super!
olkaaa 14.10.2013 08:09
bardzo lubię
Habibi 15.09.2013 17:23
Moje powidła właśnie dochodzą :) Uwielbiam smak domowych powideł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak