Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powabny szpinak otulony francuską kołderką...

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony brykiet 450 gram
feta 200 gram
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
ciasto francuskie 2 op
sol, pieprz, czosnek mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Powabny szpinak otulony francuską kołderką...

Cebulkę podsmażamy na odrobinie oliwy, pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek i chwilkę podsmażamy. Dodajemy szpinak i na małym ogniu dusimy do rozpuszczenia szpinaku i odparowania wody. Po tym czasie dodajemy fetę, przyprawiamy wg gustu. Ciasto dzielimy na dowolne części, na środek nakładamy szpinak, zalepiamy dokładnie i pieczemy 10` w 180-200 st. C. Po upieczeniu zostawić na 10` na kratce, by lekko ostygły.

Jeśli farsz będzie za rzadki - dodaj starty żółty ser lub mąkę.
Do środka lub na wierzch ciasta można dodać ser żółty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.08.2013 13:20
takich rzeczy nie robię .
Marta11 15.08.2013 12:56
bardzo fajne
Bernadeta1 15.08.2013 12:45
super przepis, pysznie podany szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak