Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 25 dag
marchewka 2
śmietana 20 dag
kukurydza 15 dag
groszek 15 dag
fasolka szparagowa 20 dag
pieprz
sól
cukier
margaryna 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z patelni

Fasolkę szparagową myjemy i kroimy na kawałki. Marchewkę obieramy , myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz groszek z puszki odcedzić. Pierś z indyka oczyścić, dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Margarynę rozpuszczamy na patelni i podsmażamy na niej mięso z indyka. Po chwili dodajemy również pokrojone warzywa ( fasolkę, marchewkę oraz kukurydzę i groszek z puszki). Wszystkie składniki podsmażamy, mieszamy razem, a później dodajemy śmietanę i solimy, pieprzymy i słodzimy do smaku. Całość dobrze mieszamy. Warzywa z mięsem z patelni najelepiej podać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 26.11.2011 08:32
musi być super
Ewa95 25.11.2011 13:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak