Potrawka z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    25 dag
  • marchewka

    2
  • śmietana

    20 dag
  • kukurydza

    15 dag
  • groszek

    15 dag
  • fasolka szparagowa

    20 dag
  • pieprz

  • sól

  • cukier

  • margaryna

    1/3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową myjemy i kroimy na kawałki. Marchewkę obieramy , myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz groszek z puszki odcedzić. Pierś z indyka oczyścić, dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Margarynę rozpuszczamy na patelni i podsmażamy na niej mięso z indyka. Po chwili dodajemy również pokrojone warzywa ( fasolkę, marchewkę oraz kukurydzę i groszek z puszki). Wszystkie składniki podsmażamy, mieszamy razem, a później dodajemy śmietanę i solimy, pieprzymy i słodzimy do smaku. Całość dobrze mieszamy. Warzywa z mięsem z patelni najelepiej podać z ugotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 26.11.2011 08:32
musi być super
Ewa95 25.11.2011 13:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat