Potrawka z kurczaka w pomidorach

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

No bo to tak… mięso z gotowania krupniku, część nasze „wariatki” zjadły, resztę przeznaczyliśmy na potrawkę.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ugotowane mięso z kurczaka

    500 gramów
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • marchewka z groszkiem

    1 puszka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sok pomidorowy

    100 mililitrów
  • ser bursztyn tarty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane mięso oddzielamy od kości, zalewamy wywarem drobiowo-warzywnym (do poziomu mięsa). Dodajemy pomidory wraz z zalewą, przeciśnięty przez praskę czosnek, Dusimy bez przykrycia na średnim ogniu.

Następnie dodajemy groszek z marchewką, wraz z zalewą, paprykę mieloną. Odparowujemy nadmiar płynu, do pożądanej przez nas konsystencji.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy ze startym serem bursztyn.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat