Potrawka z kabaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 szt
  • papryka

    3 szt
  • ryż

    2 torebki
  • pierś z kurczaka

    80 dag
  • bulion warzywny

    700 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczek obrać, przekroić na pół, jedną połowe zetrzeć na tarce, drugą połowe pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek, obrać i drobniutko posiekać. Paprykę (rózne kolory), oczyścić
z ziaren i pokroić.Pierś z kurczaka, pokroić w nieduże paski o średniej grubości,a następnie obsmażyć je.po usmażeniu doprawić do smaku.
Na drugiej patelni (na tym samym oleju co mięso) smażyć warzywa z ryżem, nastęnie wlać do nich bulion- dusiać razem ok 15 min, po czym dodać mięso. dusić jeszcze oki 5 mn. Na koniec całość doprawicdo smaku wg.wierzch mozna posypać startym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 11.04.2011 21:41
nowy pomysł na wykorzystanie kabaczka...w sezonie przyda się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat