Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kabaczek
1 szt -
papryka
3 szt -
ryż
2 torebki -
pierś z kurczaka
80 dag -
bulion warzywny
700 ml
Przepis i sposób przygotowania Potrawka z kabaczka
Cebulę i czosnek, obrać i drobniutko posiekać. Paprykę (rózne kolory), oczyścić
z ziaren i pokroić.Pierś z kurczaka, pokroić w nieduże paski o średniej grubości,a następnie obsmażyć je.po usmażeniu doprawić do smaku.
Na drugiej patelni (na tym samym oleju co mięso) smażyć warzywa z ryżem, nastęnie wlać do nich bulion- dusiać razem ok 15 min, po czym dodać mięso. dusić jeszcze oki 5 mn. Na koniec całość doprawicdo smaku wg.wierzch mozna posypać startym serem.
Komentarze (1)