Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka warzywna z parówkami i ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 sztuka , biała
cebula 1 sztuka
pieczarki 200 g
pomidory 2 sztuki
parówki cienkie 4 sztuki
masło 2 łyżki
sól i pieprz
chili Prymat
koncentrat pomidorowy 200 g
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka warzywna z parówkami i ryżem

1.Pieczarki oraz cebulę obrać , wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę , pieczarki w plasterki.
2.W garnku rozgrzać masło , wrzucić składniki , smażyć do zmiany koloru. Po tym czasie pomidory pokroić w kostkę , dodać do garnka , zalać wodą tyle by przykrywała parę cm. warzywa.
3. Parówki obrać odwinąć z foli , pokroić w cienie plasterki. Gdy woda w potrawce zacznie się gotować dodać parówki , koncentrat pomidorowy oraz przyprawy-całość dokładnie wymieszać. Zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min.
4. W osolonym wrzątku ugotować ryż ok 15 min. Ugotowany ryżu rozdzielić na porcję , podawać z gorącą potrawką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak