Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka orientalna z woka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
cukinia 1 mała
grzyby mun 1 garść
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sos sojowy
ocet ryżowy
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa orientalna
olej arachidowy
makaron z zupki chińskiej 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka orientalna z woka

Mięso pokroić w paski, dodać 3-4 łyżko sosu sojowego, 1 łyżkę octu ryżowego i 1 łyżkę przyprawy do dań w woka. Wymieszać odstawić na pół godziny.
Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię wydrążyć i pokroić w cienkie plasterki, dymkę posiekać. Warzywa posypać curry i wymieszać.
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego. Podsmażyć mięso, wyjąć do miski. Wrzucić warzywa, podsmażyć cały czas mieszając. Dodać mięso i makaron. Podsmażyć jeszcze około 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak