Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
rosół drobiowy 300 ml
cukier 2 łyżeczki
masło 15 dag
mąka pszenna 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić w rondelku. Dodać mąkę. Delikatnie zasmażyć. Powoli wlewać rosół. Szybkim ruchem mieszać, żeby nie powstały grudki. Dodać cukier i sok z cytryny. Dobrze wymieszać. Ryż przełożyć do miseczek i polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak