Potrawa Wigilijna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    25 dag
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • grzyby suszone

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Pęczak ugotować według opisu na opakowaniu. Oddzielnie ugotować kapustę z grzybami i pokrojoną cebulą. Następnie ugotowaną kapustę odcedzić, połączyć z kaszą, przyprawić do smaku solą i majerankiem i jeszcze chwilę poddusić na małym ogniu i potrawa gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 08.12.2015 20:16
dobre : )
Marta1986 08.12.2015 20:01
smacznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat