Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poświąteczny "bigosik"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3
kiełbasa kawałek
boczek wędzony kawałek
wędlina kawałek
chrzan ze słoika 3 łyżki
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
cukier 1 łyżeczka
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Poświąteczny "bigosik"

Jajka obieramy i kroimy np w plasterki.
Wędlinę, boczek gotowany i kiełbasę (mogą być inne mięsa pozostałe ze świąt) kroimy w kostkę lub plasterki.
Pokrojone składniki układamy w salaterce.
W garnku gotujemy wodę z przyprawami, dodajemy cukier i chrzan, mieszamy.
Zalewę lekko studzimy i zalewamy nią przygotowane jajka i wędliny.
Wstawiamy do lodówki na klika godzin.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 11.04.2015 09:39
Ciekawe...do wypróbowania ;)
Habibi 10.04.2015 19:42
Po przeczytaniu tytułu i spojrzeniu na zdjęcie w pierwszej chwili pomyślałam, że ta fotka to pomyłka ;) Ciekawe danko, o którym wcześniej nawet nie słyszałam ;) Co kraj, to obyczaj :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak