Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poświąteczna pasta kanapkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 15 dag
papryka czerwona 0,5 strąka
żółty ser starty 3 łyżki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt
karkówka 20 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: Poświąteczna pasta kanapkowa

Karkówkę i szynkę /w dowolnej ilości - pozostałe po świętach/ kroimy na kawałki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i nasion i również kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach żółty ser, majonez, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 11.01.2014 21:41
Fajny pomysł na wykorzystenie "resztek" :) lubię takie przepisy.
Laila2786 05.01.2014 14:11
uwielbiam takie pasty
Agata3 05.01.2014 13:45
w sam raz po świętach:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak