Porzeczkowy deser z serduszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • wrzątek

    350 g
  • porzeczki czerwone

    350 g
  • cukier

    2 lyzki
  • żelatyna

    1 lyzeczka
  • śmietana 30%

    400 g
  • serek mascarpone

    150 g
  • cukier

    1 lyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto

Galaretkę rozpuścić we wrzątku, wystudzić i wlać do dużego naczynia. Odstawić do stężenia do lodówki.

Porzeczkę wsypać do rondelka, dodać cukier i zagotować. Wsypać żelatynę i wymieszać. Wystudzić.
Krok 2 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto

Z galaretki wyciąć kilka serduszek do dekoracji,
Krok 3 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto

Śmietanę ubić z cukrem, dodać mascarpone i zmiksować.
Krok 4 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
resztę pokroić nożem i wrzucić do kremu, wymieszać.
Krok 5 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto

Do pucharków nakładać po łyżce kremu,
Krok 6 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
następnie po łyżce porzeczek i tak na zmianę.
Wierzch udekorować serduszkami z galaretki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolcia_90 27.07.2016 01:01
śliczny deserek :)
benka 26.07.2016 19:04
Pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat