pory zapiekane z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    6 szt
  • jajka

    2 szt
  • makaron

    25 dkg
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • mleko

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Pory dokładnie myjemy,białe części kroimy w talarki 2 cm.Łyżkę masła rozgrzewamy i dusimy pory,kiedy będą już miękkie i woda odparuje wkładamy makaron solimy do smaku.Całość polewamy jajkami rozmieszanymi z mlekiem i smażymy na pozostałym maśle jak omlet lub wstawiamy do piekarnika i zapiekamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat