Pory w maśle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    50 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tylko białą, oczyszczoną część cienkich porów pokroić na odcinki ok. 15 cm, przełożyć na głęboka patelnie, nalać tyle wody, aby pokryła pory, włożyć masło, oprószyć pieprzem i solą. Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok 10 minut, aby pory zmiękły. Odkryć, zwiększyć ogień i odparować wodę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat