Pory gotowany na parze z masełkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    500 gram
  • sól do smaku

  • masło

    10-20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chcę wszystkim gorąco polecić ten sposób przygotowania porów jako przekąskę czy dodatek do dań obiadowych. To niedocenione i bardzo zdrowe warzywo, a w tej formie jest tak pyszne, że teraz jak jest sezon i jest ono tanie zajadam się nim bardzo często.

Pory należy opłukać, pokroić w talarki i podgotować około 10 min na parze.
Już na talerzu doprawić solą i pieprzem i KONIECZNIE masłem.
Palce lizać!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat