Pory gotowany na parze z masełkiem

Pory gotowany na parze z masełkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    500 gram
  • sól do smaku

  • masło

    10-20 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pory gotowany na parze z masełkiem

Chcę wszystkim gorąco polecić ten sposób przygotowania porów jako przekąskę czy dodatek do dań obiadowych. To niedocenione i bardzo zdrowe warzywo, a w tej formie jest tak pyszne, że teraz jak jest sezon i jest ono tanie zajadam się nim bardzo często.

Pory należy opłukać, pokroić w talarki i podgotować około 10 min na parze.
Już na talerzu doprawić solą i pieprzem i KONIECZNIE masłem.
Palce lizać!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat